Interessante nieuwtjes

RSS

Knipsels uit ...

Hoe laat je jezelf online verdwijnen?

Geloof het of niet, maar enkel door aanwezig te zijn op Facebook, Twitter en andere sociale netwerksites geeft u (on)bekenden meer informatie dan u zelf denkt of wil. Nu Facebook bovendien een uitzonderlijke zoekfunctie Search Graph heeft gelanceerd, is het niet slecht eens na te denken over de identiteitskruimels die u achterlaat op het wereldwijde web. En hoe u die kan verwijderen, voor het te laat is.

Volledig verdwijnen van het internet is bijzonder moeilijk, zoniet onmogelijk. Het houdt immers in dat u elk spoor, elke foto, elke reactie op een site en al uw verschillende sociale netwerkprofielen moet verwijderen of censureren. Deze tips helpen u weer controle te krijgen over uw internetprivacy.

1. Hebt u een Facebook-account? Pak die dan als eerste aan. Even een open deur intrappen: indien u niet wenst dat onbekenden u kunnen vinden, dan dient elk tabblad in de privacyinstellingen ingesteld te zijn op een zo klein mogelijk publiek. Kies bij voorkeur voor ‘uit' bij resultaten in zoekmachines en beperk uw andere berichten tot ‘vrienden'.

Ga vervolgens na in welke foto's u getagd bent en verwijder de tags indien nodig. Ga daarvoor naar je foto's (Foto's van x), selecteer bij de desbetreffende foto het potlood en klik op ‘tag verwijderen' - ‘Ik wil de tag van mezelf verwijderen'.

2. Bezit u een Google Blogger-acount, Tumblr of WorldPress-blog? Delete uw profiel, zodat al uw blogs en reacties verdwijnen.

3. Ga op zoek naar uzelf in een zoekmachine zoals Google. Zet uw naam tussen “haakjes” om meer resultaten te genereren. Probeer vervolgens de ongewenste zoekresultaten weg te halen door sitebeheerders te contacteren en reacties of blogs te verwijderen. Heb je een reactie gepost op een internetforum, vraag de administrator dan vriendelijk je post te verwijderen.

4. Verwijder foto's van Flickr, Facebook of andere fotosites. Zoek vervolgens naar foto's van uzelf in Google Images door uw naam tussen haakjes te zetten. Laat ongewenste foto's verwijderen.

5. Herhaal stap drie zo vaak als kan en neem contact op met sitebeheerders indien u zaken verwijderd wil zien.

Klaar is Kees? Nog even dit:

Kijk uit voor het Streisand-effect, waarbij het willen verwijderd zien van foto's net het omgekeerde effect kan hebben. In 2003 spande Barbara Streisand een rechtszaak aan tegen luchtfoto's van haar strandhuis. De rechtszaak kwam in de media en daardoor werden de foto's net extra verspreid.

Hou er rekening mee dat alles wat je buiten een sociale netwerksite hebt gepost, verder kan leven in het Internet Archief, dat alles wat ooit op internet verschenen is archiveert tot het einde der tijden. Daar iets laten verdwijnen kan bijzonder lang duren en een persoonlijke aanpak vergen.

Ook al hebt u elke verwijzing naar uzelf gewist, professionele zoekers zullen u steeds kunnen vinden.

Stop met het gebruik van zoekmachine Google. De zoekgigant houdt via uw zoekfuncties op een verborgen wijze informatie over u bij. Onder meer Duckduckgo.com of blekko.com zijn zoekmachines die u niet online achtervolgen.

Bron: de stadnaard

Zwaarste 'denial of service' aanval ooit

De vijandschap tussen anti-spam organisatie Spamhaus en de Nederlandse hoster Cyberbunker lijkt te escaleren tot de zwaartse ‘denial of service’ ooit.

Doorheen de jaren heeft Spamhaus een reputatie uitegbouwd als organisatie van vrijwilligers die helpt om spammende ip-adressen aan te pakken, met behulp van blacklists. In Nederland worden dan weer hosting- en andere diensten aangeboden door Cyberbunker, een bedrijf gevestigd in een oude ‘(koude oorlog’ bunker. Dat bedrijf legt geen beperking op aan de zijn klanten, op het opslaan van kinderporno en terroristisch materiaal na. Blijkbaar heeft Spamhaus onlangs de ip-adressen van Cyberbunker in zijn lijst van spammende adressen opgenomen, waardoor heel wat cyberdiensten het verkeer vanuit de Cyberbunker blokkeerden.

In de maand maart werd Spamhaus dan het doelwit van een gedistribueerde ‘denial of service’ aanval (DDOS aanval), die wordt toegeschreven aan Cyberbunker. De DDOS aanval onderscheidde zich door een gerichte aanval op de DNS-servers van Spamhaus, en nooit eerder geziene datastromen. Zo piekten aanvallen met debieten van 300 Gbps. Een DDOS aanval beoogt het ontoegankelijk maken van een site, door deze te overweldigen met zeer grote aantallen van toegangsaanvragen, of te overspoelen met data. Spamhaus zou de aanval evenwel hebben doorstaan, onder meer een beroep te kunnen doen op infrastructuur van derden (waaronder naar verluidt Google). Ook zouden een vijftal politiemachten wereldwijd zich met de zaak bezig houden.

In een gesprek met de New York Times zou een woordvoerder voor de aanvallers Spamhaus hebben beschuldigd van ‘misbruik van hun invloed’. Trouwens ‘niemand heeft ooit Spamhaus opgedragen te bepalen wat op het internet kan en niet kan. Ze hebben zich in die positie gewerkt door voor te doen dat ze spam bevechten.’

Bron: datanews

Alternatieve bronnen: automatiseringgids.nl, The New York Times

Search

Highlights

Contact Info

Enkel op afspraak

Wauters IT - bvba

Hazelarenlaan 9 bus 2
BE - 3500 HASSELT

+32 (0)474 898 379


Wauters IT - WebMail


Webutation

DMCA.com